dimarts, 14 d’octubre del 2014

La Diputació reunix les associacions valencianes de salut mental


La I Trobada Provincial d'Entitats de Salut Mental abordarà temes com la rehabilitació psicosocial, el dia a dia amb els malalts mentals, les unitats de llarga estada, l'associacionisme i l'autogestió, entre altres 

Un total de 38 associacions de salut mental participaran en la trobada que se celebra divendres a partir de les 10 del matí a la Beneficència 




La Diputació de València celebrarà divendres que ve la I Trobada Provincial d'Entitats de Salut Mental, impulsada per l'Àrea de Benestar Social i Sanitat provincial i la col·laboració de les associacions que duen a terme el tractament amb les persones afectades per alguna patologia mental i que necessiten suport i atenció sanitària i social. 

Esta iniciativa naix amb la intenció de posar en comú el funcionament, els protocols de tractament rehabilitador, les experiències i també els projectes i inquietuds de les persones involucrades en el treball social a través de les entitats de salut mental. 

Històricament, la Diputació ha treballat directament en este camp i actualment manté la seua vinculació des d'una perspectiva de promoció, suport institucional i acompanyament a través de l'assistència en municipis i suport i subvencions a les associacions. 

La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha explicat que «fa ja tres anys que des de l'Àrea de Benestar Social creàrem una secció pròpia per a atendre a les entitats que treballen en esta matèria. Actualment, ja subvencionem els projectes de 38 associacions que comprenen diferents col·lectius i realitats sociosanitàries, perquè l'àmbit d'actuació és molt ampli». 

Així, doncs, representants de sis associacions com són Maides, Acofem 13, Acova, AFEM RB, la Fundació dels Santos Andrés, Santiago i Miguel, i el Col·lectiu Obertament seran les encarregades d'exposar els seus punts de vista en els diferents camps en què treballen, com la rehabilitació psicosocial, el dia a dia amb els malalts mentals, l'associacionisme i l'autogestió. 

Des de l'experiència de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, propietat de la Diputació de València, es tractarà el tema de les unitats de llarga estada, la seua funció i evolució. 

El treball previ a este fòrum ha sigut altament positiu per quant s'han assentat, de manera consensuada entre la Diputació i les associacions, les bases de les línies a treballar i els reptes que ens planteja el futur. 

Participació de famílies, voluntaris, tècnics i ajuntaments 

Amparo Mora ha explicat que «la voluntat d'este projecte és aglutinar a totes les associacions en una jornada de caràcter provincial que redunde en benefici de les persones afectades per alguna patologia de salut mental i el seu entorn». 

«La participació activa de les associacions ha sigut fonamental per a l'organització i desenrotllament d'esta jornada i ells són els que van a explicar-los els treballs que fan, les carències que són necessari esmenar i la projecció d'estes organitzacions en el futur del Benestar Social», ha explicat Mora. 

La Diputació ha traslladat la invitació a este acte tant a les associacions participants com als ajuntaments, treballadors socials, famílies i voluntaris, perquè la societat ha d'estar informada d'on acudir i quina ajuda poden rebre de les entitats que atenen a un sector tan important de la població.


Font: DIVAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada