dilluns, 11 d’agost del 2014

La Diputació destina 17,2 milions a l'estalvi energètic dels pobles per mitjà de nous equips d'energies alternatives


Rus: «El nostre objectiu és reduir el gasto corrent dels ajuntaments a fi que destinen eixos diners a inversions productives i altres millores per als veïns» 

El Pla d'Eficiència Energètica aporta el 80% del cost de la compra d'aparells de biomassa, sitges, cremadors i captadors solars


La Diputació de València obri una nova línia de subvenció per a l'adopció de mesures en els pobles, que suposa la reducció de les emissions de gas d’efecte hivernacle i el compliment amb els objectius europeus contra el canvi climàtic, i a més impulsa l'estalvi econòmic en els ajuntaments. 

El president Alfonso Rus ha assenyalat que el nou pla respon a l'objectiu de la institució provincial que dirigix de reduir el gasto corrent de les corporacions locals, «a fi que destinen eixos diners a inversions productives i altres millores per als veïns.La situació dels ajuntaments —ha dit— exigix un esforç d'imaginació per part de tots per a mantindre el mateix nivell de servicis i de benestar dels veïns i recuperar el potencial econòmic per a revertir eixe benefici en inversions que siguen productives i puguen crear ocupació, que és el que hem de buscar en este moment tots els que tenim responsabilitats públiques». 

Rus ha comentat que el pla permetrà als ajuntaments renovar les seues fonts d'energia, passant de les tradicionals com el gasoil, gas i electricitat a les alternatives procedents de la biomassa, com els pèŀlets, o les mixtes i les solars, amb la renovació de les calderes i cremadors. 

El Pla d'Eficiència Energètica en equips de calefacció, amb una dotació pressupostària de 17,2 milions, coŀlabora i finança en un 80% l'adquisició d'equips de biomassa, cremadors, sitges i captadors solars per a edificis públics dels municipis de la província de València i el seu manteniment durant un termini de dos anys. 

El programa ha sigut ratificat en Junta de Govern amb els vots favorables del PP, l'abstenció del PSPV i Compromís i el vot en contra d'EU. 

Amb esta iniciativa, la corporació provincial completa un nombre d'actuacions integrals que afavorixen l'estalvi energètic, la millora de l'eficiència energètica i l'aprofitament de les energies renovables en els edificis públics de les entitats locals de la província de València. 

La Diputacióde València finança el 80% del pressupost de l'adquisició, tenint en compte els límits que s'establixen segons la població del municipi. Per la seua banda, l'ajuntament que soŀlicite els equips ha de costejar el 20% restant. 

Els beneficiaris podran ser tots els municipis de la província que desitgen adquirir equips d'equips de biomassa, cremadors, sitges i captadors solars d'estes característiques: calderes específiques de pèl·lets, calderes de biomassa, calderes mixtes o multicombustibles, cremadors de biomassa, sistemes d'autoneteja, sistemes d'extracció de cendres, sistemes d'alimentació del combustible, sistemes de seguretat de la caldera i captadors solars. 

Subvencions 

El pla es regix pels següents barems poblacionals: Municipis de fins a 500 habitants, 9.600 euros; municipis de 501 a 1.000 habitants, 16.000 euros; municipis de 1.001 a 3.000 habitants, 32.000 euros; municipis de 3.000 a 5.000 habitants, 40.000 euros; municipis de 5.001 a 10.000 habitants, 80.000 euros; municipis de 10.001 a 20.000 habitants, 160.000 euros, i de més de 20.000 habitants, excepte la ciutat de València, rebran com a màxim 240.000 euros.


Fuente: DIVAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada